U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

  
          

 

 

 

 

 

 

 

 

                                Wij zijn :

Imke Gerritsen                                       Carolina Verhoeven   Academie Culinaire Historie  - Stichting Culinair Erfgoed Centrum 

Imke Gerritsen -Ruben Visser    beheren ook het  Puur Culivents  catering zie : www.puurculivents.nl  

Houden ons bezig met het Culinair Erfgoed www.culinairerfgoedcentrum.com

 De kunst van het conserveren , het langer houdbaar maken van voedsel , is niet alleen van groot belang geweest  voor de ontwikkeling van de moderne mens.

Maar zeker nu, in een tijd waarin de huidige consument zijn inspiratiebron, zijn voedings- patroon  heeft aan gepast aan de ruime keuze van uit  internationale aanvoer.

 

Het  nieuwe  conserveren past in ons moderne voedingspatroon, in het tijdvak van de   veranderingen in smaak.

Het overdragen van  technieken, zoals het wecken – drogen- pekelen en fermenteren worden  uitdragen ,niet meer alleen  door onze ouders of grootouders, maar door glossy magazines, kennissen, vrienden en familie die iets bijzonders cadeau willen doen.

 

Het Culinair Erfgoed Centrum leert u technieken van zowel het huidige als ambachtelijk conserveren, en geeft u waar nodig deskundig adviezen en instructies …

De kunst van…...het creëren van een verkenningstocht naar de smaak van je ziel.

Op zowel binnen als buiten locaties. Letterlijk  aandacht vragen,….en om het passerende

publiek te strelen met geurige gerechten en fraai ingelegde potten, te vangen met kleuren.

De voorkeur van  zoet, zuur en zout is niet meer alleen het resultaat van huis uit overgedragen technieken..maar het verlangen naar de smaakmogelijkheden .

Culinair Erfgoed Centrum

www.academieculinairehistorie.nl

0516-427800  mobiel +31 (0)683272405

www.culinairerfgoedcentrum.com

culinairefgoedcentrum@gmail.com

 Puur Culivents 

Culivents geeft gastlessen op maat over de culinaire geschiedenis en etnologie, tevens denken wij graag met u mee over diverse educatieve activiteiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij geven diverse lezingen over culinaire geschiedenis en etnologie. Deze lezingen zijn geschikt voor een breed publiek.

Hieronder een aantal lezingen die wij geven.

  • Tradities in de keuken
  • Activiteiten met leerling & Leermeester
  • Thema dagen
  • Workshops
  • Gastspreker
  • Gastlessen 

 www.puurculivents.nl 

 

Carolina Verhoeven 

Afbeeldingsgalerie