U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Suriname  2918

Lokale zure kers

 

 

 

 

Benin 2018

Pasta van de wonderboom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Project Country Farm 2017 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017 

 

 

 

 

Symposium:  Smakelijk  op oktober 2018

Inleiding,

Onze maaltijden tonen wie we zijn -je bent wat je eet- of ze tonen wie we graag willen zijn. Voedsel is naast een eerste levensbehoefte ook een cultuurverschijnsel. Alhoewel velen wellicht Jamie Oliver of Johannes van Dam in de kast hebben staan zijn we ons daarvan over het algemeen wellicht toch weinig van bewust wat ons eten ons verteld over onze identiteit.
Met elke maaltijd lepelen we ook sociale status en traditie naar binnen en wat er op ons bord ligt hangt vooral samen met technologische en maatschappelijke ontwikkelingen.
Gedurende dit symposium willen we dieper in gaan op onze eetcultuur. Wie zijn we ? Waar komen we vandaan? en waar gaan we heen ? Van roggepap naar macaroni en van nasi rammes naar suhshi en rawfood.
Op zondag zijn er drie keynotes speakers leggen vanuit verschillende gezichtspunten een bodem en daarnaast is er een serie van kortere voordrachten over belangrijke hedendaagse thema's rondom voedsel. De lunch en de hapjes worden verzorgt door voedselkunstenares

Hoofdsprekers :
- Carolina Verhoeven, Culinair etnologe, over de geschiedenis, tradities en overdracht van de kennis over voedsel, http://academieculinairehistorie.nl

http://culinairerfgoedcentrum.com

Korte presenaties,
Imke Gerritsen,

Ruben Visser 

 http://www.puurculivents.nl


Carolina Verhoeven,  academieculinairehistorie@kpnmail.nl