U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

  
         

 

 

 

                                

 

 

 

   

 

 

 

Carolina Verhoeven   Academie Culinaire Historie  - Stichting Culinair Erfgoed Centrum 

 

Wij houden ons bezig met het Culinair Erfgoed www.culinairerfgoedcentrum.com

 

De kunst van het conserveren, het langer houdbaar maken van voedsel, is niet alleen van groot belang geweest voor de ontwikkeling van de ons eetcultuur.

 

Maar zeker nu, in een tijd waarin de huidige consument zijn inspiratiebron, zijn voedings- patroon heeft aan gepast aan de ruime keuze van uit internationale aanvoer.

 

Het nieuwe conserveren past in ons moderne voedingspatroon, in het tijdvak van de   veranderingen in smaak.

 

Het overdragen van technieken, zoals het wecken – drogen- pekelen en fermenteren worden uitdragen, niet meer alleen door onze ouders of grootouders, maar door glossy magazines, kennissen, vrienden en familie die iets bijzonders cadeau willen doen.

 

Het Culinair Erfgoed Centrum leert u technieken van zowel het huidige als ambachtelijk conserveren, en geeft u waar nodig deskundig adviezen en instructies …

 

De kunst van…...het creëren van een verkenningstocht naar de smaak van je ziel.

 

Op zowel binnen als buiten locaties. Letterlijk aandacht vragen, en om het passerende

 

Publiek te strelen met geurige gerechten en fraai ingelegde potten, te vangen met kleuren.

 

De voorkeur van zoet, zuur en zout is niet meer alleen het resultaat van huis uit overgedragen technieken. Maar het verlangen naar de smaakmogelijkheden.

 

Culinair Erfgoed Centrum

 

www.academieculinairehistorie.nl

 

0516-427800  mobiel +31 (0)683272405

 

www.culinairerfgoedcentrum.com

 

Email: culinairefgoedcentrum@gmail.com

 

Wij geven diverse lezingen over culinaire geschiedenis en etnologie. Deze lezingen zijn geschikt voor een breed publiek.

 

Hieronder een aantal lezingen die wij geven.

 

  • Tradities in de keuken
  • Culinaire tradities rondom het rouwen
  • Internationale keuken
  • Het belang van het conserveren
  • Fermenteren eeuwen oud
  • Activiteiten met leerling & Leermeester
  • Thema dagen zie thema dagen op onze site
  • Workshops conserveren door de eeuwen heen
  • Gastspreker op locatie
  • Gastlessen op locatie

 

Carolina Verhoeven